Kurz eura mierne vzrástol na 1,3610 USD/EUR

29.05.2014 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 29. mája (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny dnes počas pokojného obchodovania mierne vzrástol. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa popoludní predávalo po 1,3610 USD, teda pri o niečo vyššom kurze ako ráno. Európska centrálna banka (ECB) stanovila napoludnie referenčný kurz na 1,3612 (v stredu: 1,3608) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,7347 (0,7348) eura.

Predpoludňajšie obchodovanie bolo pokojné a slabé, pretože v mnohých európskych krajinách sa slávilo Nanebovstúpenie Pána a bol štátny sviatok. Mnohí devízoví obchodníci si dali voľno. Navyše neboli zverejnené žiadne zásadnejšie makroekonomické údaje.

Aktivita na trhu sa zintenzívnila popoludní, keď v USA zverejnili správu o vývoji ekonomiky v 1. štvrťroku a správu o počte nových žiadostí o podporu v uplynulom týždni. Americká ekonomika v 1. kvartáli klesla (medziročne o 1 %) prvý raz za tri roky, navyše viac, než sa očakávalo. Dolár sa však dostal len pod krátkodobý tlak. Podľa odborníkov nie je treba čísla za prvé tri mesiace preceňovať. Vývoj totiž ovplyvnila mimoriadne chladná zima, pričom v prebiehajúcom štvrťroku sa očakáva výrazné oživenie rastu.
 

Vyberte región